Gázmegtakarítás

Medicor03Fűtéskorszerűsítés

A fűtés és a használati melegvíz előállítási költségeinek csökkentésére számos jól bevált megoldás létezik. A hőcserélők, napkollektorok vagy hőszivattyúk alkalmazása akár ipari létesítmények, akár irodaházak korszerűsítésekor gazdaságos alternatívát jelentenek.

A kogenerációs kiserőművek telepítése -amelyek villamosenergia és hőtermelésre egyaránt alkalmasak- sok esetben kedvezőbb megoldás, mint a külön-külön áram és gázvásárlás. A kidobott hulladékhő, füstgáz hasznosítása jelentős – akár évi több tízmilliós – megtakarítási lehetőséget kínál.

 

 

( A képeken referenciánk: Medicor Zrt. debreceni üzemében biomassza és gázüzemű kazánház létesítése. összesen 800 kW teljesítménnyel, fűtési rendszerek korszerűsítése hőleadók szabályozhatóvá tételével, sűrített levegőt előállító kompresszor hulladékhőjének hasznosítása használati melegvíz készítésére. A megújuló energiaforrás hasznosításával évi 3000 GJ fosszilis alapú energiahordozó kerül kiváltásra. ) 

IMG_0744k

Kedvezőbb gázbeszerzés

Megtakarítás nemcsak a kisebb energiafogyasztásból, hanem az átgondolt gázvételezési módból és a szállítók árversenyeztetéséből is eredhet. Cégünk

  • egyrészt képes olyan technológiai beavatkozások elvégzésére, amelyek kedvezőbb vételezési módot tesznek lehetővé,
  • másrészt szakembereink sokéves gázszolgáltatói múltjukból adódóan pontosan ismerik a magyar és nemzetközi gázpiac működését és törvényi hátterét.

Együttműködésünkkel Ön biztos lehet abban, hogy cége vagy intézménye számára a legjobbkor és a legkedvezőbb feltételekkel vásárol gázt.

 

Szigetelés , épület-korszerűsítésFőépület első homlokzat hőszigetelve

A szigeteléssel kapcsolatban leggyakrabban előforduló problémák – a hőhidak, a penészedés, a rossz levegő, és az alacsony hatékonyság miatt soha el nem ért megtérülés –  megfelelő szakértelemmel mindig elkerülhetőek.

Ha velünk dolgozik, biztos lehet abban, hogy a megtakarításban érdekelt félként olyan megoldást adunk át, amely kiállja az idő próbáját.

( A képen referenciánk: Bocskai István Református Oktatási Központ (Halásztelek) homlokzati hőszigetelése, nyílászáró csere, fűtés- és világításkorszerűsítés.)

 

 Stitched PanoramaGázmotor-optimalizálás

Az áramtermelés kötelező átvételének törvényi szabályozása csak a szoftveresen megfelelően irányított kiserőművek működését teszik gazdaságossá.

A gázmotorokat lehet hatékonyan és olcsón üzemeltetni, de ez korántsem automatikus, hanem szakértelmet és speciális eszközöket igényel.

Cégünk több mint 70 kiserőmű tervezésében, kivitelezésében és üzemeltetésében szerzett tapasztalatot.

( A képen referenciánk: Hotel Karos SPA (Zalakaros): gázmotor csúcsidejű automata szabályozása az épület fűtési és hűtési rendszeréhez, ezáltal a  villamosenergia-termelés költségoptimalizálása. )

Energy Hungary image
fel